Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyku Přejít na vyhledávání
CZ

Hortus Musicalis Broumov 2024


Cílem projektu je prohloubení spolupráce v hudební oblasti mezi Českou republikou a Norskem a navázání nové spolupráce mezi Českou republikou a Gruzií se zaměřením na hudebníky / umělce zabývající se experimentální hudbu a sound artem.

Součástí projektu budou dva rezidenční pobyty. V dubnu bude broumovský klášter hostit českého hudebníka a skladatele Davida Pomahače a norskou zpěvačku a skladatelku Ane Bjerkan. Tato rezidence se uskuteční ve spolupráci s NOPA. V říjnu pak klášter uvítá jednoho hudebníka z České republiky a jednoho z Gruzie se zaměřením na soundart, a to ve spolupráci s Free University of Tbilisi, VA[A]DS School a Kunsthalle Tbilisi.

Rezidenti se v inspirativním prostředí kláštera budou věnovat své kreativní práci. Součástí jejich pobytu bude také spolupráce s místními aktéry či komunitou. Pro české zájemce o rezidenci bude otevřen během ledna open call s online registračním formulářem.

Partneři projektu

Partnery projektu jsou Norská asociace skladatelů a textařů NOPA, která v rámci projektu zajistí účast norského rezidenta zabývajícího se experimentální hudbou pro dubnovou rezidenci. Gruzínskými partnery jsou VA[A]DS School (Škola výtvarného umění, architektury a designu) na Free University of Tbilisi, která ve spolupráci s Kunsthalle Tbilisi v rámci projektu zajistí účast gruzínského umělce, který se zabývá sound artem, pro říjnovou rezidenci.

Projekt je financován Evropskou unií, Národním plánem obnovy, Ministerstvem kultury ČR a Královéhradeckým krajem.

Open Call

Otevřená výzva k podávání žádostí na hudební rezidenci 

Tiskové zprávy

Tiskové zprávy k průběhu projektu

Rezidenti

Účastníci hudebních rezidencí

Podpořte nás