Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyku Přejít na vyhledávání
CZ

zpět

Květen: Anna Kulíčková, Katharina Hinderer, Jana Zoubková

Anna Kulíčková vystudovala bakalářský obor ilustrace a grafiky na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara a následně magisterský obor Grafický design na Fakultě umění a designu v Ústí nad Labem. Věnuje se knižní ilustraci, nejčastěji dětských knížek. Pro její tvorbu je typická technika šablonovaného tisku a bohatá barevnost. V rámci rezidenčního pobytu v Broumovském klášteře se bude věnovat ilustracím ke své připravované dětské knize Matlafous a raketa. Sci-fi příběh o souboji o Nuselské schody mezi místní partou psisek a kočičí fuchtlí.

Katharina Hinderer (*1977) vystudovala překladatelství v Praze a Lipsku. Věnuje se překladům z angličtiny a češtiny do němčiny, vytváří také titulky a synopse k filmům. Za svůj převod části románu Do tmy autorky Anny Bolavé do německého jazyka získala v roce 2016 Cenu Susanny Roth.

Jana Zoubková se narodila v Brně v roce 1951. Po maturitě na SVVŠ v Hradci Králové a maturitě na SOŠV v Praze vystudovala na FFUK v Praze učitelství výtvarné výchovy a němčiny. V letech 1977–1997 pracovala jako metodička pro amatérské výtvarnictví a literární tvorbu, asistentka katedry jazyků ČVUT, referentka v Kanceláři prezidenta ČSFR a redaktorka v několika nakladatelstvích. Od roku 1997 je literární překladatelkou ve svobodném povolání. Překládá především současnou německojazyčnou prózu, ale i knihy z oblasti společenských věd.

Podpořte nás