Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyku Přejít na vyhledávání
CZ

zpět

Velikonoční trh v broumovském kláštere již tuto sobotu

V sobotu 9. dubna 2022 od 8:30 do 13 hodin zaplní nádvoří broumovského kláštera tradiční Velikonoční trh, který je vyhlášený prodejem kvalitních regionálních produktů, velikonočních dekorací i pomlázek a příjemnou atmosférou. Vstupné na trh je zdarma.

Na návštěvníky čeká bohatá nabídka dřevěných řezbářských výrobků, hraček, kosmetiky, nápojů či keramiky. Mezi prodejci nebudou chybět oblíbení místní producenti, jako jsou Eko Farma Bošinovi či Bio Ovčí farma Šonov. Díky tomu si návštěvníci budou moci vybrat z bohaté nabídky pekařských, mléčných i masných výrobků. V nabídce bude i tradiční medovina či kvalitní vína.

V rámci Velikonočního trhu bude připraven také program pro děti a jejich rodiče. Od 8:30 do 12 hodin bude v prostorách Maiwaldovy akademie probíhat Knihtiskařská velikonoční dílna zaměřená na potisk bavlněných tašek originálními motivy. Na nejmenší návštěvníky trhu pak čeká představení loutkového divadla dětí dětem, které se bude konat v 10 a 11:30 (přesné místo konání bude označeno navigací přímo v areálu kláštera).

Velikonoční trh je oblíbeným tahákem pro návštěvníky zdaleka i z blízka. Předpověď počasí sice není ideální, ale jak produkční Anna Iljašenková ze Vzdělávacího a kulturního centra Broumov říká: „Věříme, že počasí návštěvníky neodradí, neboť vědí, že na trhu v klášteře je vždy hojný počet prodejců a skvělá atmosféra.“

foto: Jakub Šleis

Michaela Plchová

Agentura pro rozvoj Broumovska
Vzdělávací a kulturní centrum Broumov

Podpořte nás